Bryndzové halušky nadchli aj Francúzov na olympiáde v Paríži
Základ jedálnička Slovenského olympijského domu 2024 v Paríži tvorili dve národné jedlá, ktoré tam boli po celý čas – bryndzové pirohy a halušky, aj vo vegetariánskej verzii so smaženou sušenou cibuľou a bryndzovou omáčkou. „V reštaurácii nebola šanca zvládnuť ručnú výrobu takého veľkého množstva týchto jedál, preto sme používali hotové, ktoré sme brali z kamiónov. Ale mali sme kvalitných partnerov, takže sme sa za ozaj vynikajúce halušky Vinica a pirohy nemuseli hanbiť. Každú porciu sme na čerstvo kompletizovali, po jednej porcii. Lebo pri haluškách je hlavná čerstvosť, nesmú mať prestoje.“ hovorí šéfkuchár Vlado Morochovič.

Ako prijali halušky cudzinci?
„My sme dosť obávali ponúkať vo Francúzsku halušky, ale mali obrovský úspech. Vracali sa nám len prázdne taniere! Vďaka tomu, že sme ich robili po porcii a že sme nešetrili s bryndzou. Mali sme výborné sponzorské suroviny, takže sme nepracovali pod cenovým tlakom. Aj keď porcia halušiek stála 18 eur, ale nájmy v tých reštauráciách boli veľmi vysoké. Francúzi na ne chodili, každá objednávka bola „alusky, alusky, alusky…“ (smiech) Bolo to perfektné v tom, že Francúzi došli dvaja na večeru a o dva dni prišli na halušky s celými rodinami. „ doplnil šéfkuchár Vlado Morochovič.
Viac nájdete v článku – https://hotelier.sk/francuzov-nadchli-bryndzove-halusky-tvrdi-sefkuchar-vlado-morochovic/