Čínske rezance s kuracím mäsom a zeleninou

Ingrediencie:

pre 2 osoby, príprava 20 minút

  • 200 g čínskych rezancov (vajcové alebo ryžové)
  • 200 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 balenie WOK ORIENT (alebo ľubovoľnú ázijskú zmes)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL ustricovej omáčky (voliteľné)
  • 1 PL oleja (sezamový alebo slnečnicový)
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 1/2 ČL mletého zázvoru (alebo čerstvý nastrúhaný)
  • 1 ČL medu alebo cukru
  • 1 ČL ryžového octu alebo citrónovej šťavy
  • štipka čierneho korenia alebo chilli podľa chuti
  • Sezamové semienka na posypanie

Postup prípravy:

  1. Kuracie mäso nakrájaj na tenké pásiky a premiešaj so 1 PL sójovej omáčky, medom a štipkou korenia. Nechaj chvíľu odstáť.
  2. Medzitým uvar rezance podľa návodu na obale, sceď a prepláchni studenou vodou.
  3. Na panvici alebo woku rozohrej olej, pridaj cesnak a zázvor a krátko restuj.
  4. Pridaj kuracie mäso a opeč na silnom ohni 5–6 minút, kým nie je hotové.
  5. Prisyp mrazenú zeleninu WOK ORIENT (alebo ľubovoľnú ázijskú zmes)  a restuj ďalších 5 minút.
  6. Pridaj uvarené rezance, zvyšnú sójovú omáčku, ustricovú omáčku a ryžový ocot. Všetko dobre premiešaj a restuj ešte 2 minúty.
  7. Podávaj posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť! 🍜😋


Tip: Ak chceš pikantnú verziu, pridaj trochu chilli pasty alebo srirachy.